Computex 2017 fuarı kapsamında teknoloji devi Asus’un birçok yeni seri ürünü ortaya çıktı. İnce tasarımlarıyla öne çıkan bilgisayarlar bir yana dursun bu alanda markanın en ilgi çeken ürünlerinden biri Asus Blue Cave router oldu. İlk bakışta tasarımıyla dikkat çeken Asus Blue Cave, özellikleriyle de epey bir beğen toplamayı başardı.

Asus Blue Cave Tasarımı

Cihazın tasarımı router alanında eşi görülmemiş cinsten. Orta kısmında dairesel çizgilerle daralan bir boşluğa sahip olan Asus Blue Cave, genel olarak kara tasarımına sahip. Üzerinde bir hoparlörün ses çıkış yüzeyine benzer çıkış delikleri bulunan Asus Blue Cave serisinin ön yüzünde Ethernet girişleri ve diğer bağlantılar bulunmakta.

Asus Blue Cave Özellikleri

Tüm bunlarla beraber Asus Blue Cave router serisinin teknik özelliklerden bahsetmek gerekirse; kablosuz router cihazı olarak sunulan Asus Blue Cave serisinin hem dual-band WİFİ hem de AC2600 desteği bulunmakta. Kablolu bağlantı kısmında da üzerinde 4 adet Gigabit Ethernet portu bulunan Asus Blue Cave, bu özellikleriyle hız konusunda epey bir iddialı. Intel çipseti sayesinde Alexa desteği bulunan Asus Blue Cave, AiProtection adı verilen özel bir koruma kalkanına da sahip. Camputex 2017 fuarına damga vuran ürünlerden biri olan router için düşünülen fiyat ise 180 dolar olarak açıklandı.