Computex 2017 fuarıyla teknoloji dünyasına damga vurmayı başaran Asus, yeni ürünleriyle epey bir beğeni toplamayı başardı. Markanın yeni seri laptopları ise en çok ilgi çeken ürünler arasında yerini aldı. Bu modeller içerisinde özellikleriyle öne çıkanlarından birisi de Asus ZenBook Pro modeli oldu. Tanıtıldığı andan bu yana ilgi odağı olan yeni seri Asus ZenBook Pro serisinin özellikleri ve tasarımı da beğeni topladı.

Asus ZenBook Pro Tasarımları İçin Detaylar

Oldukça ince bilgisayar serilerinden biri olarak gösterilen Asus ZenBook Pro modelinin tamamen metal kasa kullanımı yaptığını görüyoruz. Tamamı metal kasa olan modelin ağırlığı da metal kasa olmasına karşın sadece 1.8 kg. Bunun yanında 18.9 mm kalınlığında olan Asus ZenBook Pro’nun beğeni toplayan tasarım oynamaları bulunuyor. Touchpad bölümünde kullandığı parmak izi sensörü alanı ve klavye yanlarında bulunan hoparlör çıkışları tasarımı detaylandıran noktalar arasında gösterilmekte.

Asus ZenBook Pro Nasıl Özelliklere Sahip?

Tasarımından sonra Asus ZenBook Pro modelinin nasıl teknik özelliklere sahip olduğundan bahsedelim. İçerisinde Intel’in yeni serisi Intel Kaby Lake işlemcilerinin yer aldığı modelde farklı işlemci serileri seçmek mümkün. Toplamda 16 GB DDR4 RAM bellek miktarına kadar yükselen bellek miktarını kullanabildiğiniz Asus ZenBook Pro modelinin ekran kartı kısmında ise Nvidia GT 1050 Tİ serisi kullanılıyor. Genelde çizim ve ofis bilgisayarı olarak değerlendirebileceğimiz bilgisayarın 1 TB değerine kadar SSD depolama birimi kullandığını da belirtelim.

Asus ZenBook Pro Ekran Teknolojileri

Computex 2017 kapsamında en çok öne çıkan konulardan birisi ekran sistemleri oldu. Hemen her seride kullanılan özel ekran teknolojilerinin bu seride de öne çıktığını gördük. 15.6 inç ekran boyutuna karşın 4K ekran çözünürlüğü ile gelen bilgisayarın yine Asus’un özel ekran teknolojilerini barındırdığını da belirtelim. Ayrıca bu seride ekranlar dokunmatik panele sahip.

Asus ZenBook Pro Ekstra Özellikler

Yenilenmiş seri olarak karşımıza çıkan modelde ekstra özellikler kısmında hızlı şarj, çift fan soğutma ve harman kardon ses sistemi bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Tüm bu özellikleriyle öne çıkan modellerden biri olacağına kesin gözü ile bakılan Asus ZenBook Pro serisinin fiyatı ise 1299 dolar olarak açıklanmış durumda.