Geçtiğimiz hafta içerisinde dünyanın en çok oynanan futbol oyunu olan FIFA serisinin ilginç bir iddia ile gündem geldiğini gördük. FIFA serisini takip eden bir geliştirici tarafından belli başlı oyun kodları paylaşılmış ve oyunda momentum sisteminin uygulandığı belirtilmişti. FIFA serileri hakkında şimdiye kadar ki en ciddi ve en çok konuşulan iddia olarak değerlendirilen konu hakkında EA Sports detaylı bir açıklama yayınlandı.

FIFA Momentumu Nedir? EA Sports Nasıl Bir Açıklama Yayınladı?

İlk olarak iddialara konu olan FIFA momentum sistemini açıklayalım. FIFA oynayanların bileceği gibi bazı durumlarda kullanıcılar anlamsız oyun içi hatalarla karşı karşıya kalıyor. Maçın kaderini değiştiren bu hatalarda kimi zaman defans oyuncusunun topu çok rahat bir şekilde kontrol edebilecek durumdayken kaybettiğini ya da tersi olarak çok yetenekli futbolcuların alakasız şutlar, paslarla oyunun kaderini değiştirdiğini görebiliyoruz. İşte bu durumun FIFA içerisinde sunulan bir dengeden kaynaklı olduğu belirtiliyor. İddialara göre bu denge oyunda özellikle FUT içerisinde oyuncuların kontrolü bir şekilde ilerlemesini sağlıyor. Bir nevi maça belli oynamalarla denge getirildiği belirtiliyor. Yapay zeka sistemiyle kurulduğu iddia edilen bu sistem son günlerde FIFA 18 serisi içinde konuşulunca EA Sports konu hakkında sonunda bir açıklama yayınladı.

EA Sports Açıklaması

Yapılan açıklamada EA Sports adına en yetkili isimlerden biri olan Matt Prior tarafından bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada FIFA içerisinde asla böyle bir düzenleme yapılmadığı belirtildi. Kullanıcıların yaşadıkları durumu biraz abarttıklarını belirten Matt Prior, oyuncuların oyun içerisinde anlık olarak yaşadıkları durumun futbolcu yorgunlukları ve mental yetenekleri olduğu belirtildi. Ayrıca ünlü isim konu hakkında gerçek hattan da bazı örnekler verdi. Tüm bu açıklamalar kullanıcıları ne kadar memnun edecek bilinmez ama FIFA hataları her sene olduğu gibi bu seneki oyunda da epey bir konuşulacak. Kasıtlı olarak yapılmıyor olsa da FIFA hataları şimdiye kadar çeşitli nedenlerle her seride görüldü. Dileriz FIFA 18 oyununda bu hatalar en aza indirilir. Bunun yanında bir örnek olması açısından FIFA hatalarımızdan derlediği bir video sizlere sunuyoruz. İşte serinin son oyunu için  FIFA 17 en komik hataları;