E3 2017 etkinliği yepyeni teknolojilerle devam ediliyor. Etkinlikte sadece yeni oyunlar ya da efsane olan serilerin devam oyunlarını görmüyoruz. Bunun yanında oyun alanında birçok yeni teknoloji de görmeye başladık. Bu teknolojilerden birisi de Sony’nin yeni oyun teknolojisi, Playlink oldu. Peki Sony Playlink nedir? Playlink nasıl kullanılır?

Sony Playlink Nasıl Bir Sistem?

Sony Playlink aslında bir sistemden öte bir oyun paketi. Bu paket ile beraber PlayStation 4 oyunlarıyla akıllı telefonunuzla bağlantı kurabileceksiniz. Playlink sayesinde akıllı telefonunuzla oyunları kontrol etmeniz mümkün kılınacak. Tabi telefonu oyun kolu haline getirerek ya da benzeri bir şekilde kullanmak değil, doğrudan oyuna etki edecek kontrol sistemleri kullanılacak. Sony Playlink için verdiği bir örnekte durumu daha net şekilde açıklıyor. Bir kart oyununda kullanıcıların akıllı telefonlarıyla çekilmiş olan fotoğraflarını oyuna dahil etmeleri sağlanıyor. Bunun dışında bir başka oyunda ise Playlink sayesinde kullanıcıların oyunculara akıllı telefonlarından yeni envanter ürünleri gönderebildiği de belirtiliyor. Kısacası Playlink özellikle çoklu oyuncu modlarında kullanıcılar akıllı telefonlarını kullanarak çok daha eğlenceli bir deneyim elde edebilecek.

Playlink Nasıl Kullanılacak?

Sony Playlink sisteminin kullanımı için sadece akıllı telefonlar ve PlayStation 4 cihazı yeterli olacak. Bütün tanıtımlarda Xperia serileri kullanıldığı için özel bir yazılım mı yoksa her akıllı telefon için kullanılabilir bir yazılım mı olduğu bilinmeyen Playlink, sadece desteği olan oyunlar içerisinde kullanılabilecek. Şimdilik kart oyunları ve hikaye temalı ilerleyen oyunlarda kullanılacak olan sistemin büyük oyunlara ne zaman dahil edileceği de merak konusu.