Sony'nin merakla beklenen yeni akıllı telefonlarında olan Sony Xperia XA1'in kısa bir süre sonra satışa çıkabileceği ortaya çıktı. İşte Sony'nin yeni akıllı telefonuyla ilgili detaylar. Sony geçtiğimiz ay düzenlenen MWC 2017 fuarında Xperia XZ Premium modeliyle birlikte uzun süredir konuşulan Xperia XA1 modelini tanıtmıştı. Orta segmente dahil olan Sony'nin bu yeni akıllı telefonu sahip olduğu fiyat etiketiyle dikkat çekmişti.

Fiyatıyla Dikkat Çekiyor!

Sony'nin 299.99 dolardan satışa sunacağı Xperia XA1'in 26 Nisan'da satışa çıkabileceği açıklanmıştı. Ancak Avrupa'nın önde gelen perakende firmaları Sony'nin merakla beklenen Xperia XA1 modelinin 10 Nisan tarihinden itibaren kargolanmaya başlanacağını açıkladı. Son zamanlarda firmaların akıllı telefonlarının satışa sunulma tarihlerini erteleme haberleriyle karşılaşıyorduk, Sony'nin bu anlamda yeni akıllı telefonunu neden 16 gün önce satışa sunacağı ise gerçekten merak konusu.

Kamerası Beklentileri Karşılıyor!

5 inç büyüklüğünde 720 piksel çözünürlüğünde bir ekranla gelecek olan Sony'nin 8 çekirdekli MediaTek işlemciden güç alacak olan Sony Xperia XA1 modelinin 3 GB RAM ile desteklenmesi bekleniyor. 32 GB dahili depolama alanıyla gelecek olan Sony'nin bu yeni akıllı telefonu ayrıca 23 megapiksel çözünürlüğünde Exmor RS sensörle gelecek. Sony'nin Xperia XA1 modelinde 8 megapiksel çözünürlüğünde bir selfie kamerası bulunacak. Sony'nin bu yeni akıllı telefonun ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor.