Günümüzde daha çok önem kazanan termal kameralar ilk üretildikleri zamanlarda askeri amaçlı kullanılmıştır. Kullanım amacı ise gözle görülmeyen ısının yani IR enerjinin farklı renkler şeklinde görüntülenmesini sağlamaktır. Salgın hastalıklarla boğuştuğumuz şu günlerde ise termal kamera ateş ölçer pek çok toplu alanda kullanılmaktadır.

Termal Kamera Ateş Ölçer Nedir?

Termal kameralar gözümüz çevremizdeki belli frekanstaki enerjileri görmemizi sağlar. Ancak gözle görülemeyen kızılötesi termal enerji yayılımları da olmaktadır. Termal kamera ateş ölçer sayesinde bu renk dalgalanmaları kolay bir şekilde görülebilmektedir. Termal kamera bir alana konulduğunda noktasal olarak ısı yayılımlarının ölçülmesini sağlamaktadır. Söz konusu alanda yüksek ateşli biri tespit edildiğinde kamera sesli ve aynı zamanda ışıklı bir şekilde uyarı verir.

Termal Kamera Nasıl Çalışır?

Günümüzde bulaşıcı hastalıkların artması ile birlikte termal kameralara duyulan ilgi artmıştır. Bu nedenle termal kamera nedir sorusu insanlar tarafından sıkça sorulmaktadır. Termal kamera nedir sorusunu basit bir şekilde anlatacak olursak, çevrede bulunan insanların vücut sıcaklığı normalin üstünde olduğunda bu durumu tespit etmektedir. Bunun yanında istendiğinde maske takmayan kişilerin tespit edilmesinde de kullanılabilir.

Termal Kamera Montajı

Vücut ısısı ölçen termal kamera 5 metrelik bir mesafeden ölçüm yapabilmektedir. Bu kameralar noktasal ve bölgesel olmak üzere iki şekilde ölçüm gerçekleştirebilmektedir. Vücut ısısı ölçen termal kamera modellerinin video kayıt özelliği de vardır. Termal kameralar ateşi yüksek olan kişileri nokta atışı ile bulmaktadır. Sadece ışıklı ortamda değil karanlıkta bile termal ölçümü kusursuz bir şekilde gerçekleştirebilir. Bu nedenle de özellikle güvenlik amacı ile termal kamera montajı yapılmaktadır. Askeri alanda veya toplu alanlarda gerek görülen yerlere termal kamera montajı yapılabilir. Termal kamera gizlenen bir kişinin bile vücut ısısını kolaylıkla tespit edebilmektedir. Vücut ısısı ölçen termal kamera fiyatları özelliklerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Genel olarak termal kamera özellikleri şu şekildedir;
  • Termal kameraların görüntüleri bir bilgisayar üzerinden kolay bir şekilde takip edilebilir.
  • Vücut ısılarının kontrol edilmesi gereken bölgelerde termal kameralar kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilmektedir.
  • Sıcaklık değerlerinin üzerinde bir ısı algıladıklarında anında uyarı verir.
  • Termal kamera hassasiyeti kolaylıkla ayarlanabilir.
  • Özellikle kalabalık mekanlarda termal kamera kullanımı sıklıkla tercih edilmektedir. Vücut ısısı ölçen termal kamera fiyatları cihazın özelliklerine göre değişir.
Özellikle salgınlarla savaşmada termal kameraların önemi büyüktür. Yerleştirildiği yerlerde sıcaklık değişimlerini hızlı bir şekilde tespit etmesi sayesinde güvenli yaşam alanları oluşturulmasında etkilidir. Kurulumu oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. İhtiyaca özel termal kamera ateş ölçer modellerini inceleyebilirsiniz.