Apple'ın en üst ismi olan Tim Cook güçlendirilmiş gerçeklik yani AR teknolojisine olan ilgilisini saklamıyor ve AR teknolojisinin kendilerini için çok önemli olduğunun her defasından altını çiziyor. Amerika'nın önde gelen medya kuruluşlarından olan The Independent'a röportaj veren Tim Cook, AR teknolojisinin geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cook "AR teknolojisinin akıllı telefon kadar büyük bir fikir" olduğunu belirtti.

iPhone Herkes İçin!

Tim Cook ayrıca iPhone'un ilk başlarda zannedildiği gibi belli bir kesim ya da yaş grubuna hitap etmediğini, akıllı telefonların herkes için olduğunu ve dolayısıyla iPhone'un da belli bir yaş aralığı, kesim, ülke ya da dikey bir piyasa için olmadığını her kesimden herkes için olduğunu söyledi. AR teknolojisinin de bu kadar büyük olduğunu ve pek çok insanın hayatlarını çok daha iyi bir noktaya getireceğinin altını çizdi. Ayrıca Tim Cook'a göre AR teknolojisi çok daha eğlenceli olacak.  

AR Teknolojisi Bir Çekirdek Teknolojisi!

Cook Ar teknolojisi hakkında düşüncelerini ; bir ürün olarak değil de "çekirdek teknoloji" olarak düşündüğünü ve bu sebeple Apple'ın sadece bir çift gözlükle bu teknolojiyi sunmayacağı şeklinde devam ettirdi.

Apple AR İçin Daha Hazır Değil!

Apple'ın en üst kişinin AR teknolojisini bir "çekirdek teknoloji" olarak görmesi Apple'ın AR'yi bir ürün ile sınırlandırmaktan ziyade tüm ürünlere yaymayı düşünüyor. Ancak Tim Cook tim bu heyecanlarına rağmen Apple'ın AR teknolojisi için daha hazır olmadığını belirtti. Bakalım Apple gelecekte bizi AR ile şaşırtmayı başarabilecek mi ?