iOS 17 güncellemesi hangi modellere geldi? iOS 17 güncellemesi hangi modellere geldi?
Türk Telekom, kullanıcıları için numara gizleme işlemini oldukça basit bir şekilde sunmaktadır. Eskiden Aria olarak bilinen Avea, Türk Telekom ile birleşerek hizmetlerine devam etmektedir. Ancak Türk Telekom baz istasyonu konusunda hala tam anlamıyla yeterli seviyeye ulaşamamıştır ve bu durum, kullanıcıların en büyük şikayetlerinden biridir. Çekim kalitesi zayıf olmasına rağmen uygun tarifeleri nedeniyle özellikle öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Numara gizleme işlemi için herhangi bir operatörde olduğu gibi Türk Telekom için de herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Avea (Türk Telekom) kullanıcıları, numaralarını gizlemek için arayacakları numaradan önce #31# kodunu girmeleri yeterlidir. Bu şekilde yapacakları aramalarda numaraları gizlenir ve işlemi her aramada tekrarlamaları gerekmez. Bu, tek seferlik bir işlemdir ve en kolay yöntemdir. Numara gizleme işlemi, yalnızca Türk Telekom kullanıcıları için değil, diğer operatörler için de geçerlidir. Bu özellik zaten cihazınızın bir parçasıdır. Gizleme işlemi her arama için yapılmalıdır, aksi takdirde numara karşı tarafa görünecektir.

Türk Telekom Numaramı Neden Gizlemeliyim?

Numaranızı gizlediğinizde, aramalarınıza cevap vermeyen kişilere veya size karşı soğuk davranan arkadaşlara gizli numaradan arama yapabilirsiniz. Kendinizi açığa çıkarmadan seslerini duymak istediğiniz anlar olabilir. İşte böyle durumlarda #31# tuşlaması yaparak numaranızı gizleyebilirsiniz. Numaranızı gizlediğinizde, karşı tarafa özel numara olarak görünecek ve numara hakkında herhangi bir bilgi aktarılmayacaktır. Tek sorun, karşı tarafın gizli numaraları engellemiş olma ihtimalidir. Eğer böyle bir durum söz konusuysa, aramalarınız karşılık bulmayacak ve erişim sağlayamayacaksınız. Gizli numaradan aradığınızda, "Bu hattın sahibi gizli numaralardan gelen çağrıları kabul etmiyor" gibi bir anonsla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda yapabileceğiniz bir şey yoktur ve maalesef aramalarınız cevapsız kalır, erişim sağlayamazsınız. Bu tür bir durumda numaranızı açmanızı öneririz, çünkü karşı tarafa herhangi bir bildirim yapılmayacaktır. Gizli numaralara kapatma işlemi hakkında daha fazla bilgi için diğer kaynaklara da göz atabilirsiniz.

Türk Telekom Avea Numara Gizleme Ücretli mi?

Türk Telekom numara gizleme bir operatör hizmeti değildir. Eğer engelleme hizmeti almak isterseniz, buna ilişkin bir ücret ödemeniz gerekebilir ve bu ücret faturanıza yansıtılabilir. Ancak numara gizleme işlemi, cihazınızın size sunduğu bir özelliktir ve her cihazda aynı kombinasyonla yapılabilir. #31# kombinasyonunu kullanarak Türk Telekom (Avea) numaranızı gizleyebilir ve sorunsuz bir şekilde aramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu hizmet için çağrı merkezini aramak veya başka bir talepte bulunmak zorunda değilsiniz. Yapmanız gereken tek şey, ilgili tuşlamayı kullanarak numaranızı gizlemek ve aramalarınızı tamamlamaktır.