Microsoft’un sevilen işletim sistemi olan Windows 10 bilindiği gibi başlangıçta reklamlarla kullanıcılarının canını sıkmaya başlamıştı. En son başlat menüsüne gelen Microsoft reklamları şimdide Windows’un en hayati yerlerden birisinde kendini gösterdi. ExtremeTech’ in keşfettiği bu yeni reklam kendini nadir göstermiş olsa da kendini gösterdiğinde kullanıcıları epey rahatsız ediyor. Keşfedilen bu yeni reklam kendini Windows 10’un Dosya Gezgini’nin de gösteriyor. Bu reklam Microsoft’un OneDrive depolama hizmetini tanıtıyor ve kullanıcılara ücretli bir Office 365 üyeleri olmaları durumunda kazanacakları özellikleri gösteriyor.

Reklamlar Dosya Gezgini’ne Kadar Geldi!

Yazılım devi Microsoft bunu kullanıcıları için bir reklam değil de hatırlatma olarak görebilir ancak Windows 10 kullanıcılarının önemli bir çoğunluğu bu hamleyi Microsoft gibi yorumlamayacak ve aksini düşünecek özellikle Microsoft’un bu reklamının Dosya Gezgini’ nin önemli bir bölümünü kapladığını düşünürsek kullanıcıların haksız olmadığını görüyoruz.

İlerleyen Süreçte Yeni Reklamlar Eklenebilir!

Bilindiği gibi Microsoft’un bu reklamları Windows 10 için bir ilk değil. Daha öncesinde Windows 10 kullanıcılarına kilit ekranına, başlat menüsüne ve diğer yerlerine de çeşitli reklamlar koyan Microsoft’un bu hamlesi pek çok kullanıcı tarafından yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Microsoft’un ilerleyen günlerde yayınlayacağı Creators Update’in “Paylaş” ekranıyla birlikte Microsoft’un reklamlarını yaygınlaştıracağı düşünülüyor.

Reklamları Kaldırmak Mümkün!

Microsoft’un bu “rahatsız edici” reklamları neyse ki şimdilik kaldırılabiliyor. Kullanıcıların bu reklamları kaldırmaları için Görünüm > Seçenekler adımlarını izleyip, “Eşitleme sağlayıcısının uyarılarını göster” bölümündeki kutucukta bulunan işareti kaldırmaları yetiyor. Ancak Kullanıcıları bu ayarlama ile birlikte tüm OneDrive uyarılarından muaf olacak ve o uyarıları göremeyeceğini de ifade etmekte fayda var.