Apple’ın en çok merak edilen yeni teknolojilerinin tanıtılacağı WWDC 2017 etkinliği için artık geri sayım başladı. Sadece saatler sonrasında tanıtılması beklenen yeni seri birçok Apple ürünüyle beraber merakla beklenen birçok teknolojiyi de sunacak olan Apple’ın, bu sene etkinlik için farklı bir adım atacağı ve etkinliği canlı olarak sunacağı da yine gelen bilgiler arasında. Peki WWDC 2017 etkinliğini canlı izlemek için ne yapmak gerekli? Bakalım

Akıllı Telefonlardan WWDC 2017’yi Canlı İzlemek

Etkinliği eğer akıllı telefonunuzdan canlı izlemek istiyorsanız yapacaklarınız şöyle; Android Akıllı Telefonlar İçin
  • Öncelikle Google Play Store üzerinden VLC uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Bunun dışında canlı yayını destekleyen bir başka video uygulamasını daha deneyebilirsiniz.
  • Uygulamayı açtıktan sonra WWDC 2017 izlemek için menü kısmına gelip buradan “Canlı yayın” sekmesini seçmeniz gerekecek.
  • WWDC canlı yayını için WWDC 2017 canlı yayını sırasında verilecek olan linki bu ekrana eklediğinizde canlı yayın başlamış olacak.
iOS Cihazlar İçin
  • WWDC 2017 etkinliğini iOS cihazlardan izlemek çok daha basit. Bunun için sadece yapmanız gereken Apple’ın sayfasına girmek.
  • com/live adresine safariden girip sayfayı görüntülemeniz gerekiyor. Sadece bu işlemle WWDC 2017 etkinliğini canlı izleyebilirsiniz.

Bilgisayarlardan WWDC 2017 Etkinliğini Canlı İzlemek

Tabi ki akıllı telefonlarda olduğu gibi bilgisayarlardan da WWDC 2017 etkinliğini canlı izlemek mümkün. Bunun için Mac kullanıcılarının tek yapması gereken Safari tarayıcıdan apple.com/live adresine girmek. Fakat Windows kullanıcılarının biraz daha farklı işlemler yapması gerekiyor. Windows İçin WWDC 2017 Canlı İzlemek
  • Windows içinde yine bir Media programı indirmeniz gerekiyor. Canlı yayınları destekleyen herhangi bir video uygulaması indirebilirsiniz.
  • Daha sonra WWDC 2017 etkinliğinde Apple’ın paylaşacağı canlı yayın linkini video uygulamasının canlı yayın kısmına eklemeniz gerekiyor.