Bir süredir çerçevesiz akıllı telefonlarıyla öne çıkan markaların başında gelen Xiaomi, tasarım konusunda en büyük adımı ise Xiaomi Mi Mix 2 akıllı telefonlarıyla atacağını duyurmuştu. Beklendiği gibi oldu ve yeni seri akıllı telefonların tasarımları da özellikleri de bir hayli ilgi çekti. Xiaomi Mi Mix 2 adı ile tanıtılan yeni akıllı telefonların özelliklerinden söz ederek işe başlayalım.

Xiaomi Mi Mix 2 Tasarımı Çerçevesiz Tanımını Değiştirdi

Yeni akıllı telefonlarda ilk dikkat çeken tabii ki tasarım. Beklendiği gibi yeni seri akıllı telefonların tamamen çerçevesiz bir yüzey kullandığı görülüyor. Üstelik son dönemin modası haline gelen 18:9 ekran oranı da sunulmakta. Ekran kasa oranı da %80.81 olan akıllı telefonların, ekran kısmında ise 5.99 inç seçeneği kullandığını görüyoruz. 5.99 inç ekranlarla beraber 2160 X 1080 çözünürlük değeri dikkat çekmekte. Xiaomi Mi Mix 2

Sistem Özellikleri

Ekranlardan sonra sistem özellikleri kısmına bakalım. Amiral gemisi modeli olacağı zaten açıklanmış olan Xiaomi Mi Mix 2, tanıtımdan sonrada bunu kanıtlayacak olan teknolojilerle öne çıktı. Snapdragon 835 işlemcileri, 2.4 GHz değerine kadar çıkan hızları sayesinde Xiaomi Mi Mix 2 modelini de amiral gemisi serisi içerisine dahil etmiş oldu. İşlemcilerin yanı sıra 6 GB bellek miktarına yer verildiği açıklandı. 8 GB bellek miktarı olan özel bir seride söz konusu olacak. Xiaomi Mi Mix 2 12 MP değerinde arka kamera ve 13 MP değerinde ön kameraya yer verilen akıllı telefon, 3400 mAh değerinde bataryayla beraber, 500 dolar ile 720 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak. Satış tarihi konusunda ise henüz bilgi verilmedi.