YouTube'un en yaramaz ve en çok izlenen ismi PewDiePie'ın başı  yapmış olduğu ırkçı söylem ile dertte. Amerikalılar arasında büyük sorunlara yol açan kelime olan N*GGA kelimesi yıllar geçse de kullanıldığı an sorun yaratmaya devam ediyor. Bu defa ünlü YouTube yıldızı PewDiePie canlı yayında "another niggar player" cümlesini sarf etmesi büyük tepkiye yol açtı.

YouTube starı PewDiePie ırkçı mı?

İzleyenlerin tarzını az çok tanıdığı YouTube yayıncısının, bu cümleyi sarf etmesi birçok kişi tarafından tepki ile karşılandı. Oyun yapımcılarının bile tepkisini sert bir şekilde gösterdiği PewDiePie uzun süre sessiz kaldıktan sonra "o kelimeyi kötü bir amaçla kullanmadım" gibi bir açıklama yaptı ancak bu açıklama kızgın izleyicilerini sakinleştirmeye yetmemişe benziyor.

Ünlü markalar PewDiePie kanalından reklamlarını geri çekiyor!

Wallmart, verizon ve McDonald's gibi büyük markalar ünlü YouTube yıldızının bu gafından sonra anlaşmalarını fesh etmeye başladı. PewDiePie'ın yayın yaptığı maker studios ile anlaşmasının da iptal edilmesinin ardından reklamlarında geri çekilmesi YouTube yıldızının başını bir hayli ağrıtacağa benziyor.