Devlet bir çok destek ödemesi sağlıyor. Dar gelirli ihtiyaç sahibi kapsamındaki herkesin ihtiyacına göre ödeme Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile sağlanıyor. Aile Bakanlığı özellikle de kadınlara bir çok destek sunuyor. Ev hanımları bakanlığın yanı sıra İŞKUR'a da başvurarak 8540 TL ödemesini PTT'den alabiliyor. Çalışmayan ev hanımlarını ilgilendiren 8540 TL İŞKUR Desteği ve başvuru detayları sizlerle. 

İŞKUR Hem Öğretiyor Hem Ödüyor

İŞKUR anne desteği olarak adlandırılan destek başvuruları devam ederken, şartlar ise bu sefer bakanlık tarafından değil İŞKUR tarafından belirleniyor. Çalışmayan işsiz annelere İŞKUR da bir çok destek sağlamaktadır. 0-15 yaş aralığında evladı olan ve çalışmayan anneler, çalışmak istemesi durumunda İŞKUR büyük bir destek sağlıyor. İŞKUR çalışmayan annelere 8540 TL desteği anında veriyor. Aslında uzun süredir gündemde olan ancak hala çoğu kişi tarafından detayları bilinmeyen İŞKUR anne desteği programı başvuru şart ve detayları merak ediliyor. 

İŞKUR 8540 TL Destek Başvuru şartları

İŞKUR programları kapsamında annelere sunulan İşte Anne Desteği programında adından anlaşılacağı gibi küçük çocuğu olma şartı bulunuyor. T.C. Vatandaşı ve 18 yaşından büyük anneleri ilgilendiren bu ödemelerde annenin İŞKUR kaydının bulunması gerekiyor. Öte yandan  İşbaşı eğitim uygulamasına başvuruda bulunmak da şartlar arasında yer alıyor. Yani iş başvurusu yapan çalışmayan annelere İŞKUR bu desteği sağlarken, aşağıdaki söz konusu 2 şartında başvurusu sırasında mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.

  • Başvuru tarihinden önce 3 ay süreyle işverenin çalışanı olmamak
  • İşverenin eşi ya da 1 ve 2. Dereceden akrabası olmamak

Emekli olunmaması gereken İŞKUR anne desteği programında, başvuru tarihinden bir ay önce emeklilik veya malullük primi almamış olmak da gerekiyor. 

0-15 yaş Çocuğu Olan Anneler Nereden Başvuracak

PTT üzerinden gerçekleştirilen bu destek ödemeleri için başvurular İŞKUR tarafından yapılmaktadır. Günlük olarak 95 TL'ye gelen bu ödemeler kapsamı aylı 2870 TL'ye tekabül ederken, anne başvuru süreci boyunca 8540 TL ödeme alma hakkı kazanabiliyor. 

Bu sayede başvurulan iş ile alakalı olarak hem meslek başı eğitimi alınacak hem de eğitime ek olarak İŞKUR tarafından ödeme desteği sağlanacak. 

Editör: Emine Durgun