14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde Twitter bir yılın #Aşk’a dair bilgilerini paylaştı. Buna göre 2016 yılında “Aşk” sözcüğüyle 12 farklı dilde 2.5 milyar tweet atıldı. En çok beğenilen tweet; Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın görevinden ayrılırken hislerini paylaştığı tweet oldu.

Bu yılki kampanya çerçevesinde de dünyanın her neresindeyseniz, 14 Şubat’ta #LoveHappens hashtagiyle tweet atarak çok özel bir emojinin belirmesini sağlayabilirsiniz.

Twitter dünyada neler oluyorsa onu sunar; bazen de Twitter’da “aşk olur” #LoveHappens. Twitter’ın Sevgililer Günü için yayınladığı blog’a göre; geçtiğimiz yıl “Aşk” sözcüğüyle 12 farklı dilde 2.5 milyar tweet atıldı. Bu hep daha fazla “aşk” demek...

Türkiye’de de sevgiyi anlatmak için en çok kullanılan emojiler ise gülümseyen yüzler, gül ve kırmızı kalp oldu.

Aşkınızı Twitter’da paylaşmak istediğinizde çok sayıda hashtag ve emoji sizi bekliyor. Bu yılki Sevgililer Günü’nde de geçtiğimiz yıldan bugüne en çok beğenilen tweet’i sunuyoruz: Küresel ölçekte tweetlerde en çok kullanılan “Love” (Aşk) hashtag’leri ise şöyle; Bazen bir fotoğraf binlerce kelimenin söyleyeceklerini bir kareye sığdırır; ve ne güzeldir ki aşk söz konusu olunca çok sayıda emoji de hislerinizi ifade etmenizi sağlar. 2016’da Twitter’da aşk temalı emojiler arasında en popüler olanları da bunlardı:

Bu yıl Sevgililer Günü’nde Twitter’da hem #Aşk kutlanacak hem de bu platformu sevgilerini haykırmak ve başkalarına duyurmak için başvurulan milyonlarca yol onurlandırılacak. Twitter; dünyanın dört bir tarafında yaşanan aşkların takip edildiği, sevgilerin ifade edildiği, onlarca felakete rağmen aşkların gösterildiği, yaşamlarımızda fark yaratanlar için duyguların paylaşıldığı ve hatta aşık olunan platform oldu.

Hem yardım hem de aşk için Twitter kullanıldı

Kasım 2016’da @GrumpyCarer isimli bir kullanıcı baba, otizm hastası oğlu için @tommeetippee_UK marka artık piyasada satılmayan bir ürünü bulması gerekiyordu ve yardım için de Twitter’a başvurdu.

Bazen de Twitter, aşık olmanın sebebi olabiliyor… Victoria ile Jonathan O’Brien, Waterstones isimli bir kitapçının Twitter’daki paylaşımları aracılığıyla tanıştı ve seneler sonra evlendi.

Dünyanın her neresindeyseniz, bu yıl Sevgililer Günü’nde #LoveHappens hashtagiyle tweet atarak özel bir emojinin belirmesini sağlayabilirsiniz.