Bilgisayarlar günümüzde insan hayatının ayrılmaz parçası haline gelmiştir. Cebimizde ve odalarımızın büyük bölümünü işgal eden bilgisayarların temizliği oldukça önemlidir.

Laptop Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Laptop temizliğini kabaca ikiye ayırabiliriz. Birincisi iç diğeri ise dış temizliktir. Bilgisayarınızın kozmetik olarak sağlıklı kalmasını istiyorsanız dış temizliğini düzenli yapmalısınız.

Laptop Dış Temizliği

Dış temizlik oldukça basittir. Islak mendil ile kolaylıkla bilgisayarınızın etrafını silebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ekranı silerken ıslak mendil yerine bu iş için özel yapılmış solüsyonlar kullanabilirsiniz.

İç Laptop Temizliği

Bilgisayarınızın içini eğer teknik bilginiz yoksa kesinlikle açmayın. Burada yapacağınız hatalar size maliyet ve vakit kaybı yaşatacaktır. İç laptop temizliğinde kompressor kullanabilirsiniz. Fakat küçük ve hassas cihazınız varsa daha masaüstü olan kompressorleri kullanmanızı tavsiye etmeyiz. İç fan temizliklerini yaptıktan sonra cpu üzerinde yer alan termal macunu değiştirmeyi unutmayın.

Temizliği Yapılmayan Bilgisayarlara Ne Olur?

Temizliği uzun süre yapılmayan bilgisayarların performansları zaman içerisinde düşecektir. Bu düşüşün en büyük sebebi ise toz alan bilgisayarların fanlarının yeteri düzeyde çalışmamasıdır. Tozlanan fanlar sistemin aşırı derecede ısınmasına hatta kalıcı olarak bozulmasına sebebiyet verebilmektedir. Bundan dolayı bilgisayarlarımızın temizliklerini düzenli olarak yapmalıyız. Klavyede biriken yemek artıkları ve unsurlar sağlığınızı da bir süre sonra tehtit etmeye başlayacaktır.