Teknoloji devi Google sürekli olarak yeni ürünlerini kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Google’ın geçtiğimiz yıl sunduğu ve Apple’ın FaceTime uygulamasıyla birlikte görüntülü konuşma alanında devrim yaratan uygulaması olan Google Duo uygulaması almış olduğu son güncelleme ile birlikte artık sadece görüntülü görüşme değil sesli görüşmeler de yapabilecek. Bu sayede artık kullanıcılar gerek duymadıkları takdirde sadece sesli görüşmeler sağlayıp kamerayı kullanmadıkları için gerek veri tüketimi gerekse batarya tüketiminden tasarruf edecekler. Google Duo uygulamasıyla birlikte artık kullanıcılar görüntülü arama istemediklerinde “Görüntüyü Kapat” seçeneğini kullanarak sadece sesli yanıt verebilecekler.

Veri Ve Batarya Tüketimi Düşecek!

Google Duo’nun bu özelliği özellikle yeterli internet paketi bulunmayan kullanıcılar için oldukça yararlı bir özellik olan sesli arama özeliği sayesinde artık kullanıcıların veri tüketimi de önemli bir ölçüde azalacak. Hali hazırda zaten düşük internet hızlarında bile yüksek kalitede görüntülü konuşma imkânı sunan Google Duo uygulaması artık yeni özelliğiyle birlikte çok daha kaliteli sesli görüntülü görüşmeler yapabilecek.

İlk Olarak Brezilya'ya Sunuldu!

Google’ın ilk olarak Brezilya’da kullanıma sunduğu bu yeni özelliğin ilerleyen süreçte tüm ülke kullanıcılarına sunulması bekleniyor.