MWC fuarı devam ederken firmalar yeni akıllı telefonlarını tanıtmaya devam ediyor. Fransız ünlü akıllı telefon üreticisi olan Alcatel'in yeni akıllı telefonu dikkat çekiyor. Alcatel'in MWC 2017'de tanıttığı A5 LED modeli dünyanın ilk interaktifli LED kapaklı akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor. Alcatel'in A5 LED modelinin arka kasasında sahip olduğu LED ışıklarla kullanıcıların kişiselleştirebildiği ışık gösterileri yapmasını mümkün kılıyor.

Orta Seviyeli Özellikleriyle Dikkat Çekiyor!

Telefonun arkasında yer alan LED ışıklarla gelen çağrı,mesaj ve sosyal medya uyarıları hakkında telefonu açmadan bilgi sahibi olunabiliyor. Gelen bildirimin melodileriyle birlikte hareket edebilen bu ışık şovlarıyla kullanıcılar müziklerini de aydınlatabiliyor. 4.5G LTE bağlantı noktasına sahip olan bu akıllı telefon gücünü 1.5 GHz'lik sekiz çekirdekli MediaTek MT6753 işlemciden güç alıyor. Alcatel'in bu yeni akıllı telefonu 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanıyla geliyor. MicroSD kart ile hafızası arttırılabilen Alcatel A5 LED ayrıca 8 megapiksel çözünürlüğünde bir ana kamera ve 5 megapiksel çözünürlüğünde bir selfie kamerasıyla geliyor. Alcatel A5 ayrıca bu iki kamerada da Full HD video kaydedebiliyor.

Fotoğraf Yazılımıyla Geliyor!

Akıllı telefonlarda artık görmeye alışkın olduğumuz üreticinin özel yazılımları Alcatel cephesinde de devam ediyor. Alcatel'de kendi akıllı telefonu üzerinden daha iyi fotoğraflar çekilebilsin diye Face Beauty yazılımıyla geliyor.

Uygun Fiyat Etiketine Sahip!

Alcatel A5 LED modeli enerjisini 2.800 mAh kapasiteli bir bataryadan enerjisini alıyor. Mayıs ayında satışa sunulacak olan Alcatel A5 LED'in fiyatı 199 Euro olarak belirlenmiş. Alcatel'in bu yeni akıllı telefonunun ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı bilinmiyor.