Apple, iOS 11 geliştirmelerine devam ediyor. Son olarak yeni işletim sisteminin public beta sürümleri yayınlandı. Yeni işletim sisteminin beta sürümü olarak gösterilen iOS 11 public beta 1 sürümünden sonra, son seri işletim sisteminin gelişim sürecinin hızlanacağı da belirtiliyordu. Beklenen de oldu ve herkese açık sürümün hemen arkasından iOS 11 Beta 3 sürümü yayınlandı. Apple’ın geliştiriciler için yayınladığı iOS 11 Beta 3 geliştirici sürümüyle beraber işletim sisteminin bazı yenilikler aldığını da belirtelim. Küçük iyileştirmeler olsa da dikkat çeken yeniliklerin neler olduğuna daha detaylı olarak bakmak gerekiyor.

iOS 11 Beta 3 Tüm Yenilikler

Bu sürümü yüklemek için geliştirici hesabınızın olması gerektiğini hatırlatarak yeni sürümün detaylarına geçiş yapalım.
  • iPad için yukarı doğru kaydırma hareketiyle uygulamaların çoklu görevden kaldırılabilmesi mümkün hale geldi. Beta 1 ve Beta 2 sürümüyle gelen “x” tuşu yukarı kaydırma sistemiyle değiştirildi.
  • Bildirimler değiştirildi. Artık sola doğru çektiğinizde tüm bildirimler gösterilebiliyor.
  • Kontrol merkezinde kamera uygulaması için yeni bir 3D arayüzü yayınlandı.
  • Sürükle bırak geliştirildi
  • Uygulamalar kimlik doğrulama sisteminde değişiklikler yapıldı. Artık güncellemelerden sonra uygulamalara giriş bilgilerinizi her seferinde yeniden girmek gerekmeyecek.
  • Bunun dışında genel performans iyileştirmeleri ve sistemsel düzenlemelerin yapıldığını da ekleyelim.
iOS 11 Beta 3 sürümü çok ufak değişiklikler sunuyor. Şu an geliştirici sürümü olsa da çok kısa bir süre içerisinde herkese açık sürümü yayınlanacağını da belirtelim.