Google'ın çok popüler olan ve dünya genelinde pek çok kullanıcının kullanıldığı Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların kutusundan zararlı yazılımla gelen modelleri bulundu! Google'ın sevilen mobil işletim sistemi Android'in güvenlik sorunları devam ediyor. Google'ın mobil işletim sistemi Android'in Google Play Store ya da çeşitli yerlerden buluşan zararlı yazılımlarla gelirken şimdilerde ise Android işletim sistemine sahip olan bazı modellerin artık kutusundan zararlı yazılımlarla geldiği ortaya çıktı.

Check Point Açıkladı!

Ünlü bir güvenlik firması olan Check Point'in yapmış olduğu bir keşifle Android'in güvenlik sorunun ne kadar ciddi bir boyutta olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Check Point'in paylaştığı bir blog gönderisine göre 38 adet Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonda ciddi güvenlik sorunlarının olduğu ortaya çıktı. Son zamanlarda Android işletim sisteminin güvenlik sorunlarını göz önüne aldığımızda bu rakam hiç önemli değil ancak gel gelelim bu zararlı yazılımlar fabrika çıkışıyla cihazlarda kurulu bir şekilde geliyor. Yani kullanıcılar ürünü çıkartır çıkartmaz bu zararlı yazılımlara sahip oluyor.

Tedarik Zincirinde Bulunan Bir Halkadan Kaynaklanıyor!

Check Point'in aktardığı bilgilere göre bu zararlı yazılımlar satıcının anlaştığı ROM sağlayıcısından bulunmadı. Araştırmanın detaylandırılmasıyla birlikte bu zararlı yazılımların tedarik zincirinin bir halkasında telefonlara yüklendiği ortaya çıktı. Ve yüklenmiş olan bu zararlı yazılımların kullanıcılar tarafından kaldırılmasının da mümkün olmadığı ortaya çıktı. Check Point konuyla ilgili olarak isim vermeden bu zararlı yazılımlara sahip olan akıllı telefonların adını diğer detayları firmalarla paylaştığını açıkladı. Bakalım ilerleyen süreçte Google ile birlikte diğer üretici firmalar zararlı yazılımlara yönelik nasıl bir yol izleyecek?