Apple’ın ve Samsung’un en iddialı rakibi olarak gösterilen OnePlus, son olarak OnePlus 5 akıllı telefonlarıyla dev markaları bir hayli zorlamıştı. iPhone 7 Plus akıllı telefonlarının ikizi olarak değerlendirilen ve tasarım konusunda bu modele bir hayli benzeyen OnePlus 5, teknik özellikler kısmında da amiral gemilerini aratmayacak bir performans ortaya koymuştu. Tüm bunların dışında telefonların fiyatlarının ise rakip serilere göre çok daha düşük olması, markanın epey bir satış elde etmesini sağladı. Başarılı bir seri olarak öne çıkan OnePlus 5 modelinden sonra bu kez OnePlus 6 akıllı telefonları gündemde.

OnePlus 6 Teknik Özellikleri Nasıl Olacak?

Paylaşılan yeni bilgilerle OnePlus 6 akıllı telefonları için ilk detaylar ortaya çıktı. İlk detaylarda yeni modelin Snapdragon 845 işlemcilere sahip olacağı açıklandı. Yeni üst segment işlemcilerinin dışında, bellek kısmında 8 GB RAM seçeneğinin geldiğini göreceğiz. 6 ve 8 GB olmak üzere iki ayrı akıllı telefon modelinin piyasaya sunulacağı da kaynaklardan gelen detaylar arasında. OnePlus 6 Bunun dışında ekstra olarak ekrana entegre parmak izi sensörlerinin kullanılacağı, iPhone X modelinde olduğu gibi üst üste sıralanmış kameraların kullanılacağı belirtiliyor. Kameraların ise 25 MP değerinde ve oldukça zengin özelliklere sahip olacak. OnePlus 6  

OnePlus 6 Tasarımı Nasıl Olacak?

Teknik özellikler konusunda birçok amiral gemisi akıllı telefonda yer alan özellikleri, bu modelde de göreceğiz. Fakat bunun dışında tasarım kısmında önemli değişiklikler söz konusu. Tasarım kısmında beklendiği gibi çerçevesiz ekrana geçiş yapılacak. Ekran gövde oranının %89-90 civarlarında olması bekleniyor. Ekran kısmında ise 18:9 en boy oranının kullanılacağı ve 2880 X 1440 çözünürlük değerinin öne çıkacağı iddiaları var. OnePlus 6 Bu bilgilerin verildiği kaynakların oldukça önemli kaynaklar olması, OnePlus 5 modeli içinde benzer bilgilerin aynı kaynaklardan paylaşılması ve doğruluğunun tanıtımla ortaya çıkması gibi nedenler OnePlus 6 akıllı telefonlarının ilk özellik iddialarını daha da güçlendiriyor. Fakat yine de kesin özellikleri Mobil Dünya Kongresi kapsamında yapılacak tanıtımda görmemiz mümkün olacak.